Recycle knutselen.

Wat is recycle knutselen?

Heel leuk om met kinderen te doen is recycle knutselen waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan.

Het is belangrijk dat je allerlei recycle materiaal verzamelt die je normaal gesproken weg zou gooien, zoals dopjes van verschillende flessen. Kurken, lipjes van blikjes, kapotte sieraden, kleine poppetjes. Te veel om te verzinnen maar bijna alles kan wel verwerkt worden in een kunstwerk.

Wat heb je nodig?

  • recycle materiaal zoals boven beschreven
  • stof
  • dik papier, plankje of een schildersdoek
  • Bakjes of doosjes
  • gekleurde rietjes
  • verf
  • plakband/verftape

Hoe ga je te werk?

Je kunt uitgaan van het recycle materiaal en zonder plan gaan plakken op een gekozen ondergrond. Je kunt je materiaal groeperen op kleur en gaan plakken.

 

recycle paarddivers recyle

 

 

 

 

 

 

 

Of je kunt bedenken wat je ongeveer zou willen maken, bijvoorbeeld een gezicht. Hier maak je een schets van en met verschillende materialen ga je het invullen. Je kunt er ook voor kiezen een afbeelding uit een kunstboek te kopiëren,  breng deze afbeelding met behulp van carbonpapier over  op de gewenste ondergrond en ga de afbeelding invullen met verschillende materialen.

Gezicht recycledopjes etc recycle knutselen

 

 

 

 

 

 

 

Laat je kinderen de vrije hand met allerlei materialen dan krijg je vaak hele leuke taferelen. Ze verzinnen hele verhalen op een ondergrond met heel veel verschillende materialen, die je eigenlijk al had willen weggooien maar die nu een middagje plezier hebben bezorgd.

 

recycle plateaurecycle plateau

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je zelf geen materiaal…?

Organisatie Mooizooi in Haarlem is een creatief magazijn waar restafval en recycle materialen wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden. De klanten zijn o.a. scholen, kinderdagverblijven, kunstenaars en particulieren. Er zijn diverse abonnementen/lidmaatschappen mogelijk. Er worden ook kinderpartijtjes en workshops georganiseerd. De moeite waard om een keer een kijkje te nemen.

 

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *