Haken van bungelbeestjes: eenvoudig en leuk

bungelbeestje

Haken zo ontspannend…

Ik ben altijd op zoek naar leuke, duidelijke en goed leesbare haakpatronen. Ik ben begonnen met haken om een beetje te ontspannen. Verstand op nul en gewoon het patroon volgen.

Dieren, poppen zoveel variëteiten, zoveel boeken

Het haken van dieren en poppen  wordt steeds populairder, de keuze in boeken, tijdschriften en zelfs gratis patronen is heel groot. De ontwerpen worden steeds gedetailleerder en de aparter.

Anja Toonen heeft een boek geschreven met haakpatronen van alleen maar dikke dames. Dikke Dames aan het strand, aan de koffie, doen ballet, aan de wandel, Dikke Dame en Heer wagen een dansje.

DendennIs heeft 2 boeken geschreven met wel hele aparte amigurumi’s voor de beginnende en gevorderde haker.  In het boek Prettig gestoorde amigurumi’s vind je o.a de leuke figuurtjes Geitenbreier, Sloddervos of  Brompot.  In het boek Dendennis viert feest haakpatronen met woordgrapjes, zoals Slinger-aap, Pakezel of Feestvarken.

Monique Vos-Meulenbroek heeft het leuke boek Bungelknuffels haken geschreven.  Het boek begint met tips en technieken met duidelijke afbeeldingen worden de magische ring, halve vasten, vasten, vasten meerderen, vasten minderen, stokjes, half stokje, dubbele stokjes en het wisselen van kleur uitgelegd.

Bungelbeestjes welke ga jij haken?

Ik heb inmiddels de bungelmuis, bungelvarken en mevrouw Bij gehaakt.  De patronen zijn heel goed te volgen en de beestjes zijn zo klaar. Voor de oogjes en mond van mevrouw Bij heb ik borduurzijde gebruikt, gekocht bij de Action. Ook heel erg handig en te koop bij de Action is een setje met o.a. een stekenteller en markers.

 

 

stekenteller

borduurzijde

Alle beestjes zijn gevuld met vulmateriaal van de Hema. Verder staan er in het boek nog de volgende bungelknuffels: bungelgiraf, bungelkoe, bungeldraakje, bungelleeuw, bungellieveheersbeestje, bungelschaap en bungelrusp.

BungelbeestjeBungelbeestjeBungelmuis en bungelvarken heb ik gehaakt met haaknaald 2.5.

 

 

 

 

 

Mevrouw Bij is een paar centimeter groter omdat ik deze heb gehaakt met haaknaald 3.5.

Bungelbeestje

Bij uitgeverij Forte zijn nog meer leuke haakboekjes te koop, neem eens een kijkje in de webshop.

 

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *