T-shirt te kort, wat nu? Recycle kleren!

T-shirt te kort, wat nu?

Het overkomt je vast ook weleens. Je dochter wil haar favoriete t- shirt aantrekken en het is te klein. Wat doe je dan? Er is nog heel veel mogelijk door recycle kleren krijgen verschillende kledingstukken een tweede leven. Deze blog gaat over wat je kunt doen met een te kort t-shirt.

Ik gooi eigenlijk nooit oude t-shirts weg omdat er met deze fijne stof heel veel leuke dingen te maken zijn (recycle kleren). Je kunt bijvoorbeeld stroken van de t-shirts scheuren en hier mee gaan haken of breien. Er is op die manier bijvoorbeeld een vloerkleed te haken. Maar daar over een andere keer meer.

Je dochter wil het t-shirt graag nog wat langer dragen. Dus gaan we het t-shirt aanpassen. We maken er een langer t-shirt van of  zelfs een mini jurkje.  Zoek een (te klein) t-shirt in een bijpassende of juist een contrasterende kleur en naai hiervan een rand onderaan het t-shirt wat te kort is geworden. Naai er een langer stuk onder of zet er een band of een kantje tussen als je er een mini jurkje van wilt maken. Een hele simpele oplossing waardoor het favoriete t-shirt nog even te dragen is.

Hoe ga je te werk?

Voor onderstaand recycle kleren voorbeeld heb ik juist 2 dezelfde t-shirts van verschillende maten gebruikt. Van het te kleine t-shirt heb ik de onderkant afgeknipt, net onder de opdruk.  Dit stuk heb ik met een leuk kantje er tussen onderaan het te korte t-shirt genaaid.

t-shirt

t-shirt bovenkant

T-shirt afknippen, net onder de opdruk

t shirt onderkant

T-shirt, afgeknipte onderkant

Kantje tussen de boven en onderkant plaatsen.

 

t-shirt bewerk kantje 1

Het kantje niet te strak innaaien want dan wordt het t-shirt te smal door het intrekken van de stof en past je dochter niet meer in het t-shirt.

t-shirt totaal

Het eindresultaat een leuk,  lang t-shirt of een mini  jurkje.

 

Wat doe je met de rest van het t-shirt?

De rest van het te kleine t-shirt kun je ook nog gebruiken door het bijvoorbeeld in stroken te scheuren en er mee te gaan haken of de opdruk uit te knippen en te stikken op een  effen t-shirt. Leuk is om dan ook met kantjes en bandjes te werken. Je krijgt zo een leuk effect en een heel apart t-shirt. Kortom er is veel mogelijk met recycle kleren.

Facebooktwittermail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *